ITT JÁROK: Címlap
2024.05.01, szerda
Testi tünetek PDF Nyomtatás E-mail

Testi tünetek, betegségek kezelése (pszichoszomatika)

Miután a modern orvoslás a legkülönbözőbb szerekkel harcol a betegségek ellen, eszébe sem jut, hogy csak a tüneteket kezeli és nem a probléma okát. Ez azt eredményezi, hogy elfedjük a tünetet, de a probléma továbbra is megmarad a felszín alatt és ez újabb, folyton visszatérő betegségek kialakulásához vezet.
Mára már elfogadott, hogy a betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a lelki okoknak. Ha egy lelki problémát huzamosabb ideig nem tudunk megoldani, akkor az áttevődhet életünk másik síkjára, a fizikai síkra, ahol betegségként, esetleg balesetként realizálódik.


A megjelenő tünetek csak a probléma felszínét jelzik, így azok "gyógyítása", kezelése nem megoldás! Valódi eredményt csak akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat és azokat megoldva jutunk el a teljes gyógyuláshoz.
A betegség mindnyájunknak fejlődési lehetőség, így az Ön számára is. Fontos megérteni, hogy teste csak a szimbólumok nyelvén tud szólni, tünetek nyelvén, s hogy a betegség „a sértődött lélek felkiáltása”. Minden tünetnek lelki háttere van, s ezek feltárásával, megértésével lehetőséget kap arra, hogy a gyógyulás útjára lépjen. Lehet, hogy meggyógyul már a megértés által, de betegsége egyben feladat is, feldolgozni a lelki problémát.  Ebben nyújt nagyszerű segítséget a pszichoszomatikus terápia.
Tény, hogy valamennyien rendelkezünk tünetekkel. A tünetek pedig lehetőséget adnak arra, hogy fejlődjünk általuk. A kérdés az, vajon tovább akarjuk-e folytatni azt a több ezer éve sikertelen kísérletezést, hogy kiküszöböljük a világból a tüneteket, vagy inkább vesszük magunknak a fáradságot, hogy útmutatóként ismerjük fel és kövessük őket.

FacebookIWIW